Blauwe-bank-met-cognac-en-groene-kussens-IXXI

4 tips om je bank te stylen

De bank is het meest centrale element in je woonkamer en vaak ook het grootst.

De zitbank vormt het middelpunt van je woonkamer en bepaalt voor een groot deel je interieur stijl.

In dit blog geven we je 4 handige tips hoe je de woonkamer rondom je (hoek)bank kunt stylen.

Tip 1; Woonaccessoires
De woonaccessoires vormen de basis voor het stylen van je bank en dan met name natuurlijk sierkussens en plaids. Met sierkussens kun je eenvoudig meer sfeer en kleur toevoegen. Kussens zorgen ook voor meer zitcomfort op de bank. Bij het kiezen van de juiste kussens voor op de bank is het mooi om een mix te maken van verschillende formaten zoals recht, rechthoekig of vierkant. Bij het kiezen van de juiste kleur sierkussens voor op de bank is het van belang om te kijken welke andere kleuren er al aanwezig zijn in het interieur, zodat het een mooi geheel vormt. Met sierkussens kun je eenvoudig een accent kleur toevoegen.
Blauwe-bank-met-cognac-en-groene-kussens-IXXI

Tip 2; De wand achter de bank
Bij het stylen van je bank is de wand achter de bank ook van belang, deze bepaalt voor een groot deel hoe de bank overkomt in de woonkamer. Kies voor een kleur op de wand die een mooi geheel vormt met de kleur van je bank. Wil je meer contrast en meer sprekende kleuren? Kies dan een kleur op de wand die wat donkerder is dan de bank.

Ruimtelijk
Heb je een ruime woonkamer en wil je het geheel nog ruimtelijker maken? Kies er dan voor om de bank in het midden van de ruimte te plaatsen of een stuk van de muur af. Een bank geplaatst in het midden van de woonkamer of een stuk van de muuf af, geeft een ruimtelijk effect aan de ruimte.

Tip 3; Naast de bank
Vergeet de ruimte naast de bank niet, deze zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat je bank mooi aansluit bij de rest van je interieur.
Denk aan bijzet tafels / side tables variërend van groot naar klein met daarop bijvoorbeeld kaarsenstandaards of een mooie kleine plant. Staat de bank meer in een hoek en ontstaat er een “dode” hoek; De perfecte plek voor een mooie grote groene plant.
Blauwe-bank-met-cognac-en-mintgroene-kussens-IXXI

Tip 4; Een vloerkleed
Een vloerkleed is vrijwel onmisbaar als het gaat om de styling van de woonkamer en ook de bank. Een vloerkleed zorgt ervoor dat de ruimte waar de bank staat mooi “afgebakend” wordt als zitgedeelte.
Kijk bij het kiezen van het juiste vloerkleed naar de vorm van de bank, heb je een grote rechthoekige bank en wil je deze worm benadrukken, kies dan voor een recht kleed. Wil je een zachtere look creëren, kies dan voor een rond kleed. Zorg er altijd voor dat het kleed iets van de bank af ligt, dit oogt ruimtelijker dan wanneer het kleed iets onder de bank ligt.

Comments (1)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *