Zo decoreer je de kussens op de bank

Soms is het best lastig om de kussens op de bank zo neer te leggen dat het een geheel is en het niet rommelig oogt.

Verschillende kleuren, formaten en patronen kussens tot een geheel zien te stijlen, is soms best lastig.

Wij willen het eenvoudig maken om je interieur te stijlen, daarom geven wij je deze week je de tips hoe je de kussens op je bank kunt stijlen;

  • Verschillende formaten met elkaar afwisselen.

Wissel verschillende formaten met elkaar af zoals bijvoorbeeld een vierkant 50x50cm kussen met een groter rechthoekig formaat van 40x60cm sierkussen.

Of groot met klein, zoals een vierkant formaat van 50x50cm met een kleiner rechthoekig formaat van 30x50cm. Hieronder zie je een voorbeeld van beide mogelijkheden.

Blauwe bank met verschillende fluwelen kussens. Schilderij van Monet IXXI hangt boven de bank.


Kies voor een kleur met verschillende patronen of kies voor uni kussens in verschillende kleuren. Rust creƫer je door te kiezen voor of verschillende kleuren of het gebruik van verschillende patronen maar liever niet beide tegelijk.

  • Gebruik de hele bank als je een grote bank hebt.

Heb je thuis in de woonkamer een lekker grote bank staan? Gebruik de hele bank als het gaat om het stijlen van de kussens! Als je de kussens enkel in de hoeken legt, oogt de bank en ook de kussens veel kleiner. Juist voor een ruimtelijk effect, gebruik je de hele bank. En kussens over de gehele bank betekent ook overal lekker zitten.

Blauwe bank met verschillende gekleurde fluwelen sierkussens. Roze grijze en blauwe kussens.
  • Maak groepen van kussens

Door het groeperen van de verschillende formaten kussens, wordt het geheel overzichtelijker en oogt het minder rommelig. Maak kleurgroepen, maar zorg ervoor dat de kleuren onderling terugkomen.

  • Bij een kleine bank gebruik de hoeken van de bank

Precies het tegenovergestelde van de grote bank is de kleine bank. Heb je thuis in de woonkamer een kleinere bank? Kies er dan voor om de kussens juist in de hoeken neer te leggen en niet over de gehele bank. Sierkussens over de gehele bank, wanneer het om een kleinere bank gaat, doen de bank kleiner lijken en maakt het geheel rommeliger.

  • Gebruik altijd een plaid op de bank 

Een plaid is onmisbaar op de bank, om het geheel te doorbreken en dat het niet een kussen wall wordt. Gebruik in de zomer of het voorjaar een dunnere variant dan in de winter en het najaar. In het voorjaar wil je juist licht en lucht en in de winter of het najaar mag het allemaal wat knusser.

Blauwe bank met kussens en een plaid op de bank. Naast de bank een tafel met plant.

Heb je naast een bank ook een lekkere luie stoel? Laat de kleur kussens van de bank terugkomen door een kleiner model sierkussen te gebruiken zoals het formaat 30×50. Tevens een fijn kussentje voor in de rug.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *