5 styling tips voor sfeer in je tuin


Kussoo staat voor sfeer in je interieur, daarbij vergeten wij de tuin en of balkon zeker niet. Met het voorjaar en het mooie weer van de afgelopen dagen, staat dit blog in het teken van sfeer in je tuin. Met een aantal handige styling tips geef je je tuin net dat beetje meer sfeer en haal je binnen naar buiten.

Tip 1 Sierkussens
De sierkussens mogen natuurlijk niet ontbreken in het lijstje, want kussens zijn niet alleen voor binnen! Heb je een mooie loungebank in de tuin?
Of lekkere luie stoelen?
Kussens staan niet alleen leuk binnen op de bank, leg ze ook eens buiten op de bank.
Kies voor kussens in een kleur die aansluit bij de kleur van je tuinkussens of bij de sfeer die je wilt creëren in je tuin. Een van onze favorieten voor op een lounegbank is ons palmenprint kussen, vanwege de zonnige print maar ook vanwege het lekkere grote formaat. Belangrijk als je kussens voor buiten kiest om te kiezen voor kussens van een natuurlijk materiaal zoals linnen of stevig canvas.

loungebank-in-tuin

Tip 2 Lantaarns en windlichten
Lantaarns en windlichten behoren van origine tot de echte buitenverlichting. De kaars wordt door de lantaarn beschermd tegen weer en wind. Een lantaarn geeft als het donker is een mooi sfeervol lichteffect, daarnaast is een lantaarn ook mooi ter decoratie.
Je kunt verschillende formaten windlichten door de tuin plaatsen of creer een knusse hoek(en) in je tuin en decoreer deze met lantaarns en eventueel andere grote kaarsen.
Andere buitenverlichting die voor sfeer zorgen zijn een lichtsnoer met kleine lampjes, dit staat tegelijkertijd ook heel feestelijk, lampionnen op zonne energie.

Tip 3 Lekker zitten
Ontspannen in de zon in je eigen tuin is heerlijk. Kop koffie en later op de dag als de bbq aangaat een lekker glas wijn. Lekker lang tafelen aan een lange of ronde tafel. Verschillende zitplekken in je tuin zorgen voor sfeer. Ook in een kleine tuin is het eenvoudig om een hoek om te toveren tot loungeplek; Kies voor een of twee lekkere luie stoelen of ga voor een bank(je) met veel verschillende kussens en plaats en een tweetal kleine tafeltjes bij.

Tip 4 Kleur
Voeg kleur toe aan je tuin met een mix van verschillende gekleurde planten. Niet alleen planten zorgen voor kleur maar ook verschillende accessoires zoals bijvoorbeeld een buitenkleed. Wil je het juist wat rustiger houden kies dan voor groene planten in bijvoorbeeld terracotta potten en neutrale tuinmeubelen in hout of riet of bamboe.

Tip 5 Van binnen naar buiten
Kijk eens in je woonkamer welke sfeer je hebt en neem deze sfeer mee je tuin in. Verzamel je kussens, waxine lichthouders een aantal extra stoelen voor het diner buiten. En vergeet daarbij niet de warme plaids ook mee naar buiten te nemen. Om een geheel te creëren op je terras is een buitenkleed een mooie oplossing. Kies een buitenkleed die past bij de stijl die je binnen hebt om zo je interieur buiten door te laten lopen. En vergeet de leuke staande plantenbakken of plantenhangers niet, die zorgen zowel voor binnen als buiten voor een leuke sfeer.

 


Laat een reactie achter


Opmerkingen worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd