Cocoonen en Opruimen


Januari is de maand van cocoonen en opruimen. Een nieuw jaar, nieuwe voornemens zoals bijvoorbeeld een opgeruimd huis.
In dit blog geven we je een aantal handige opruimtips die je gemakkelijk toe kunt passen.

Stapelen
Maak stapeltjes van alle losliggende magazines en kranten, of gooi deze weg als je ze toch niet meer gaat lezen. Stapeltjes maken geldt ook voor sierkussens en plaids; Heb je meerdere plaids op de bank liggen? Vouw ze netjes op en stapel ze. Sierkussens kun je ook mooi stapelen voor een opgeruimd effect.

Groeperen
Woonaccessoires zoals kaarsenstandaards zijn bij uitstek de sfeermakers voor je interieur. Veel losse kaarsenstandaards verspreid door je woonkamer oogt chaotisch. Probeer je verschillende woonaccessoires te groeperen en verdeel deze over je woonkamer.

Heb je veel kaarsvet op je standaards, met heet water kun je het vet vaak gemakkelijk verwijderen. Glazen kaarshouders kun je ook even in de vriezer doen, het kaarsvet gaat er dan makkelijk van af.

Cocoon plaid
De beste manier om te cocoonen is voor velen, op de bank met een zacht kleedje. Zo’n kleedje ook wel plaid genoemd is tegelijkertijd een fijne accessoire voor je interieur waarmee je heel gemakkelijk warmte kan creëren. Vergeet deze plaid niet te wassen, het advies is eens per 2 weken, dat is waarschijnlijker wat vaker dan je dacht. Alle plaids van Kussoo zijn gemakkelijk te wassen in de wasmachine, liever niet in de droger.

Selecteren
Terwijl je aan het stapelen en groeperen bent, kan je tegelijkertijd selecteren welke items nog mooi genoeg zijn om te houden, welke items je echt blij van wordt en welke items echt een boost geven aan je interieur. Voldoen de items niet aan de criteria, doe dan als Marie Kondo en….weg ermee. 

Iedere dag
Iedere dag even je bank weer netjes maken, alle sierkussens van groot naar klein, je plaid(s) weer opgevouwen losse spullen stapelen en opgebrande kaarsen weggooien. Eventueel rondslingerend speelgoed en andere dingen in een mand en klaar. Als je iedere dag even opruim rondje doet, is het niet veel werk. En iedere dag opruimen heeft een ander voordeel, je weet beter hoeveel spullen je eigenlijk hebt.

 


Laat een reactie achter


Opmerkingen worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd