Dag kerstboom – Hallo plant


Vanaf vandaag mag het “officieel” niet meer, de Kerstboom. De feestdagen zijn weer ten einde dus dat betekent dat de Kerstboom nu echt niet meer kan.

Niet iedereen houdt van de feestdagen maar bijna iedereen houdt wel van de gezelligheid van de kerstboom in huis. Een mooie groene boom met lichtjes en kerstballen zorgt gelijk voor gezelligheid en sfeer in je huiskamer.

Om te voorkomen dat je huiskamer ineens leeg en saai voelt hebben wij hebben aan Marleen van Flowermoment gevraagd welke mooie planten je kunt kiezen om het gat van de kerstboom weer op te vullen;

Op nummer 1 staat de Strelitzia, dit is een mooie stevige plant, vrij groot van formaat en behoeft weinig onderhoud enkel 1x per week een beetje water. En als je geluk hebt geeft de Strelitzia mooie exotische bloemen.

Nummer 2: Kentia Palm, nog zo een plant die veel groen heeft en weinig onderhoud vraagt. De plant wordt ook wel gekenmerkt door zijn fris groene bladeren explosie.  

Nummer 3: Monstera oftewel de bekende gatenplant. Een mooie groene plant met grote bladeren.

Wil je na de groen explosie en de harde naalden van de kerstboom juist een wat zachtere plant? Kies dan voor de Kalanchoë Hildebrandtii. Een zeer makkelijke kamerplant met bladeren in een zacht grijze tint.

Daarnaast is het belangrijk om ook bij het kiezen van een plant te kijken naar de huidige stijl van je interieur. Een nieuwe plant gaat immers langer mee dan een kerstboom. De Strelizia kan dan wel nummer 1 zijn, maar past deze grote plant wel in jouw kleine huiskamer met een minimalistisch interieur?

Zijn de genoemde planten net wat te groot voor je interieur neem dan een kijkje bij Flowermoment voor leuke kleine planten.


Laat een reactie achter


Opmerkingen worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd