Hoe breng je rust in je interieur?


Een fijn huis, een fijn thuis draagt bij aan de balans in je leven. Als je thuiskomt van je werk is er niets fijner dan te kunnen ontspannen in je eigen huis. En ontspannen doe je beter in een opgeruimd huis en rust in je interieur.

Meer rust in je interieur
Opruimen en rust in je interieur zou je haast de trend van het moment kunnen noemen, mede dankzij de Netflix hit Tidying up with Marie Kondo. Na het kijken van een aflevering ben ik er altijd van overtuigd en volledig geïnspireerd om ook mijn huis helemaal op te ruimen en meer rust te creëren, de praktijk blijkt alleen weerbarstiger.

Deze week een blog met een paar praktische tips om makkelijk meer rust te krijgen in je interieur.

Gebruik dichte kasten in plaats van planken
De veelgemaakte fouten in mijn/ons interieur zijn planken en open kasten, want onrustig voor het oog! Open boekenkasten zijn prachtig, maar de realiteit wil dat deze vaak verstoffen in opruimplanken met verdwaald speelgoed en dergelijke. Het is beter om te kiezen voor dichte kasten, of kies voor een combinatie van de bovenkant open en de onderkant gesloten.

muurplankje-sleutelkastje

Dit mooie handgemaakte sleutelplankje is een van mijn persoonlijke favorieten, maar helaas ligt deze te vaak vol met sleutels en andere dingen. TIP maak haakjes om je sleutels aan op te hangen, dan blijft het plankje al een stuk leger en netter. En zo maak je gemakkelijk een vaste plek voor sleutels, de volgende tip.

Kies een vaste plek voor je spullen
Een vaste plek voor spullen zoals je schoenen onder de kapstok en je sleutels aan het haakje zijn kleine rituelen die gelijk voor een opgeruimd geheel zorgen. Kies voor al die kleine dingen die anders rondslingeren een vaste eigen plek zoals;
Kies mooie manden in de slaapkamers voor het vuile wasgoed.
Kleine kinderen en veel speelgoed, kies voor mooie natuurlijke materialen om het speelgoed in op te bergen, zoals manden of een houten kist.
Vergeet ook de kleine dingen die je dagelijks gebruikt niet, zoals de afstandsbediening(en), altijd terug in de la.

Kleurgebruik in je interieur
Kies voor rustige kleuren in je interieur, aangevuld met accentkleuren zoals beschreven in ons blog van afgelopen week. Juist kleur kan voor meer rust en eenheid zorgen.

Declutter
En de al oude bekende declutter, doe oude spullen die je niet meer gebruikt weg. Breng het naar de kringloop winkel of maak er iemand anders blij mee. De standaard regel; Heb je iets nieuws gekocht voor je interieur? Dan moet je iets anders weg doen of weggeven.

Voor meer specifieke opruimtips lees ons blog Cocoonen en Opruimen.


Laat een reactie achter


Opmerkingen worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd