Maak je huis knus en gezellig rond de feestdagen


De winter en de feestdagen zijn de momenten in het jaar om je huis extra knus en gezellig te maken. Sierkussens en plaids zijn bij uitstek items om je woonkamer van meer gezelligheid te voorzien, maar er is meer. Door een paar kleine aanpassingen in je interieur kan je heel gemakkelijk meer sfeer aanbrengen. Hieronder delen wij een aantal tips om je interieur knus en gezellig te maken met deze donkere dagen voor en na kerst.

Verschillende structuren en prints
Sierkussens zijn er in verschillende stoffen van zacht en glanzend fluweel tot lekker dik gebreid of een drukke print. Combineer deze verschillende stoffen en structuren met elkaar voor een warm effect. In ons blog vind je meer tips over het combineren van verschillende sierkussens.

Laagjes
Textiel in je interieur in de vorm van sierkussens en plaids zorgt gelijk voor een warm effect. Combineer grote en kleine sierkussens op de bank samen met een fijn warm plaid. En voor op de vloer een lekker zacht wollig vloerkleed. Sierkussens hoeven niet altijd op de bank gebruikt te worden, voor een knus effect kies voor een vloerkussen of een aantal grote zachte fluwelen kussens. Op deze manier creëer je naast meer gezelligheid ook gelijk een extra zitplek. Vloerkussens en een warm vloerkleed zijn eenvoudige aanpassingen die zorgen voor meer gelaagdheid in je interieur.

Groen
De kleur groen zorgt voor rust in je interieur, maar een groene plant zoals een groene kerstboom zorgt voor gezelligheid. Rondom de feestdagen kies je uiteraard voor een mooie groene kerstboom, maar vergeet de dagen na kerst niet om groen toe te voegen aan je interieur. Kies voor een grote strelitzia bijvoorbeeld om straks de kerstboom te vervangen. Zet een aantal kleinere planten op tafel en in de vensterbank. De pannenkoekenplant is een hele leuke speelse kleine plant die je veel ziet op dit moment. Net als sierkussens zijn er planten in allerlei soorten en maten en ze geven direct sfeer aan je interieur.

 


Laat een reactie achter


Opmerkingen worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd