Roze in je interieur, zo doe je dat


De kleur roze is al een tijdje favoriet voor in het interieur en dat blijft nog wel even zo. Het is een veelzijdige kleur die past in vrijwel ieder interieur van een stoer interieur tot een klassiek interieur. In dit blog lees je hoe je roze kunt toepassen in je interieur.

Roze, een kleur om mee te variëren
Met roze kun je eigenlijk alle kanten op, een kleur om mee te variëren. De kleur roze is er in veel verschillende varianten van zachte tinten roze zoals nude of poeder roze, tot hardere tinten roze zoals zalmroze tot kauwgomballen roze. De kleur geeft warmte en door de verschillende tinten is er altijd wel één die bij jouw interieur aansluit.
Met roze kun je eigenlijk alle kanten op, een kleur om mee te variëren.

Stijlvol Roze
Een stijlvol Scandinavisch interieur of een modern interieur, roze is een stijlvolle aanvulling. Gebruik de kleur roze als een stijlvolle accentkleur en combineer met lichte hout soorten en andere natuurlijke materialen.

roze-hout-scandinavisch

Stoer Roze
Wist je dat je met de kleur roze ook stoere sfeer kan creëren in je interieur. Roze staat voor veel mensen voor romantiek en vrouwelijk, maar roze kan ook stoer zijn. Combineer roze met stoere metalen in zwart of met donker hout.

roze-werkkamer

Warm Roze
Met roze kan je eenvoudig meer warmte creëren in je interieur. Kies voor zachte nude poeder roze tinten en combineer deze met andere aarde tinten zoals lichtere en donkere beige tinten of een taupe kleur. Op deze manier ontstaat er een warm geheel waar kalmte en rust vanuit gaat.

Een andere manier om warmte aan je interieur te geven is de combinatie met rood-roze tinten. Kies voor rood, bordeaux tinten gecombineerd met fluwelen sierkussens in roze en gouden woonaccessoires zoals kandelaars.

Warm-roze-bank

Kleurrijk Roze
Roze als accentkleur in je interieur, kleurrijk roze. Bubblegum roze met paars of geel of groen. Breng verandering en meer kleur aan in je interieur door te kiezen voor contrasterende kleuren. Een mooi voorbeeld van contrasterende kleuren is de combinatie groen met roze. Heb je bijvoorbeeld een groene fauteuil thuis, kies dan voor roze sierkussens, zo heb je gelijk een mooie eye-catcher in je woonkamer.

Roze als accentkleur in je interieur, kleurrijk roze.

Combineren
Zoals genoemd zijn er veel verschillende tinten roze; nude-roze of meer vergrijsd roze, die wij gewoon roze noemen, daarom is roze goed te combineren met een heleboel andere kleuren. De ene roze is meer paars en de andere meer rood, kijk goed wat voor tint roze je hebt, bijvoorbeeld vergrijsd roze en maak zo mooie ton-sur-ton combinaties.

Bronvermelding fotografie; Foto 1 via VTWonen Instagram, Foto 2 via makeover.nl via Pinterest, Foto 3 via VTWonen Instagram

 Warm Roze
Met roze kan je eenvoudig meer warmte creëren in je interieur. Kies voor zachte nude poeder roze tinten en combineer deze met andere aarde tinten zoals lichtere en donkere beige tinten of een taupe kleur. Op deze manier ontstaat er een warm geheel waar kalmte en rust vanuit gaat.

E

Laat een reactie achter


Opmerkingen worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd