Tips voor kleurgebruik in je huis


Je huis is je thuis, de plek waar je de meeste tijd doorbrengt. Wat zijn fijne kleuren voor in je huis, je interieur?

Rust of ruimtelijker met de juiste kleurcombinaties
Afhankelijk van de ruimte, kunnen kleuren zorgen voor meer rust in je interieur of juist voor wat meer pit. Kleuren kunnen er ook voor zorgen dat je interieur ruimtelijker aanvoelt, het gaat allemaal om de juiste kleurcombinaties.

Het is belangrijk jezelf de vraag te stellen welke sfeer je graag wilt bereiken in huis of welk effect je wilt bereiken met het gebruik van kleur. Wil je meer een warme of juist een frisse sfeer in huis of wil je een kamer wat luchtiger en ruimtelijker laten overkomen?

Basiskleuren en accentkleuren
Bij het gebruik van kleuren voor je interieur kun je onderscheid maken in rustige basiskleuren en accentkleuren. Kies als eerste een rustige basiskleur die je tot leven laat komen door het gebruik van, eventueel verschillende, accentkleuren. Bijvoorbeeld een mooie rustige taupe kleur gecombineerd met okergeel (fris en voorjaar). Kies 1 wand in je woonkamer voor de accentkleur en schilder de rest in de rustige basiskleur. Op deze manier creëer je een rustige basis, als je de accent kleur zat bent kun je gemakkelijk die ene wand weer overschilderen en een nieuwe accentkleur kiezen. Of werk alleen met accentkleuren in de accessoires zoals met sierkussens kun je snel van kleur veranderen. 

Andere voorbeelden van combinaties zijn:
Een lichte grijstint als basis in combinatie met zacht roze of zacht geel.
Een donkere grijstint gecombineerd met donkergroen (donkere rustige combinatie voor in de slaapkamer) of juist heel donker blauw.
Of kies voor 1 kleur en gebruik deze in verschillende tinten zoals bijvoorbeeld een zachte kleur groen als basiskleur gecombineerd met een donkere kleur groen als accentkleur.
Eindeloze mogelijkheden, kies je lievelingskleur als accentkleur!

Kleuren die veel licht weerkaatsen zoals lichtgrijs of lichtblauw, zorgen ervoor dat een ruimte groter lijkt. Om te voorkomen dat de ruimte niet te kil aanvoelt, kun je deze kleuren mooi combineren met natuurlijke materialen als hout en bamboe.

Sierkussens in jouw favoriete kleur
Wil je liever geen muren schilderen? Kies dan voor gekleurde sierkussens voor op de bank. Met een aantal gekleurde kussens heb je meteen een andere look in je interieur. Kies voor allemaal verschillende kleuren of kies 2 hoofdkleuren en combineer die met elkaar.
Een aantal mooie combinaties zijn:

Okergeel met Groen
Roze met Grijs
Teal met Okergeel
Olijfgroen en Roze
Oranje en Mint

Voor meer combinaties, neem een kijkje bij onze kussen sets.

Hieronder zie je dezelfde bank maar met verschillende kleurcombinaties:

Kleurgebruik-in-huis


Laat een reactie achter


Opmerkingen worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd