Verschillende stoffen: Een korte simpele uitleg


Er zijn zo veel verschillende stoffen voor kussens. Ik kan me voorstellen dat je de draad een beetje kwijt bent. Daarom leg ik je in dit blog kort en simpel uit wat welke stof inhoudt zodat jij weet welke stoffen het best bij je passen en je gemakkelijk een keuze kunt maken uit onze mooie kussens en plaids

Linnen 
Super hip in het interieur! Zeker nu het voorjaar er weer aankomt is het fijn om deze wat koelere stof te gaan gebruiken. 

Linnen wordt gemaakt van een vlasplant, het proces om linnen te maken is een stuk milieuvriendelijker dan katoen bijvoorbeeld. Er is weinig water voor nodig, er worden geen pesticiden gebruikt én de hele vlasplant wordt verwerkt tot linnen, dus geen afval. Linnen voelt koel aan en is sterk. Vergeet niet, linnen kreukt en daar moet je van houden. Ik vind die kreuk zelf geweldig, het straalt ontspanning en rust uit. Onze linnen kussenhoezen en plaids was je op 30 graden in de machine weer schoon en fris.

Heb je de linnen kussens al gezien die we pas aan de shop hebben toegevoegd? Kussens in maat 50x50 cm en 30x50 cm én grote plaids in maat 130 x 170 cm met kleuren als “aubergine” en “burnt brown” geven net die extra touch aan je woonkamer, slaapkamer of terras.

Hou jij van nonchalant, mooi én duurzaam?
Ga dan voor linnen dit voorjaar! 

Fluweel katoen
Bij fluweel worden rechtopstaande pluizen meegeweven en afgesneden zodat er een glans ontstaat. De opstaande haartjes worden “pool” genoemd en geven een kleurverschil wanneer je ze de ene of de andere kant op veegt. Dit noem je vleug. Door de zachtheid en die leuke vleug staat fluweel qua aaibaarheid op nummer 1! 

Neem eens een kijkje in onze shop, je vind daar fluwelen kussens in heerlijke kleuren, verschillende patronen en maten 50x50 cm, 40x60 cm en 30x50 cm. Onze fluwelen kussenhoezen was je op 30 graden in de machine.

Half linnen
Naast onze katoenen en linnen kussens hebben we in 2022 een nieuwe stof toegevoegd aan de shop. Een mix van 40% linnen en 60% katoen. Ook wel een halflinnen genoemd. Dit is een variant op zuiver linnen, kreukt minder én geeft een mooie structuur door de vlas van linnen. 

Zandkleurig kussen Osuna in maat 50x50 cm en 30x50 cm met geborduurde banen en vrolijke kwastjes aan de punten ligt klaar voor je in de shop. 

Jacquard
Jacquard betekend dat de print in de stof is meegeweven met verschillende kleuren draad en er niet is opgedrukt zoals bij zeefdrukken. Hierdoor heeft het een luxe uitstraling, is de structuur van de stof goed zichtbaar en is het patroon kleurvaster. Sierkussens met een patroon van jacquard zijn meestal wat duurder dan bedrukte stoffen, nu snap je waarom. 

Een leuk weetje, de Franse Joseph-Marie Jacquard heeft het weefgetouw voor deze techniek uitgevonden, vandaar de naam.

Kijk hoe mooi! Onze jacquard geweven kussens “Oro” in ijsblauw en antraciet met geometrische blokken in gouddraad in maat 40x60 cm vind je in de shop voor €24,95 per stuk. 

Corduroy
Wordt ook wel ribstof of ribfluweel genoemd en is een geribbelde geweven stof. Corduroy lijkt een beetje op fluweel doordat het ook geweven wordt met die rechtopstaande pluizen waar ik het eerder over had. Maar bij rib wordt er een extra draad meegeweven die uiteindelijk wordt doorgesneden zodat je diepteverschil krijgt, de ribbels dus. Corduroy past in veel interieur stijlen doordat de stof zacht aanvoelt maar door de ribbels ook een stoere look heeft. Al onze corduroy hoezen was je schoon op 30 graden in de machine.

Vroeger werd deze stof gebruikt voor werkbroeken, tegenwoordig zie je de stof in allerlei vormen terug komen. Zo ook bij onze kussens in 5 fijne kleuren, roze, blauw, rood, beige en cognac in de maat 40x60 cm. 

Slub
Dit zijn de bobbeltjes in de stof die zijn ontstaan doordat is geweven met garens in verschillende diktes. Door dunne en dikke garens te gebruiken ontstaat er een unieke en onregelmatige textuur van de stof. 

Kussen Alba slub roze lichtgrijs licht oranje 45x45 cm

Kussen Alba uit onze Cosy Collectie is gewoven in slub en heeft vrolijke kwastjes op iedere punt. Dit alles maakt haar een speciale dame in onze shop. Ze is er in licht oranje, lichtgrijs en roze in de maat 45x45 cm, keus voor ieders smaak en interieur! Je maakt ze schoon met een machinewas van 30°.

Teddy
Je zag teddy al eerder op straat in winterjassen bijvoorbeeld. Maar nu is teddy ook een echte interieurtrend geworden. Kussens met een hoogpolige structuur bestaan uit materiaal dat zo ‘getuft’ is dat er langere draden ontstaan die je polen noemt. De gemiddelde poolhoogte bij kussens is tussen de 1 en 3 cm, je kunt er dus heerlijk in weg kruipen op de bank. 

Hoogpolige kussens geven een warme en knusse uitstraling. Vandaar de naam Cosy Collectie voor onze teddy kussens in oud-roze, groen, ecru, beige en mosterd. Onze teddy hoezen was je op 30° in de machine. 

Hoogpolige teddy kussens in mosterd, oud-roze, oranje, groen en ecru

Nu jij op de hoogte bent van de verschillende stoffen en stijlen kun je je bedenken wat het beste bij jou en je interieur past. Of misschien combineer je graag, net als ik, gewoon lekker alle stoffen door elkaar! Succes en vooral veel plezier.

Kussoo dé webshop voor mooie kussens en woonaccessoires

 

 


Laat een reactie achter


Opmerkingen worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd